Отборът на Саутхемптън допусна шеста поредна загуба във Висшата лига, след като допусна домакинско поражение с 1:2 от тима на Уулвърхемптън в двубой от 24-ия кръг на първенството. Дани Ингс откри за „светците“, но Рубен Невеш в 53-ата (дузпа) и Педро Нето в 66-ата минута донесоха пълния обрат за „вълците“.  

Домакините откриха резултата в 25-ата минута, когато Стюарт Армстронг проби чудесно отляво и почти от аутлинията центрира в наказателното поле, където Дани Ингс засече по превъзходен начин от въздуха с десния крак и реализира – 1:0;.

През втората част обаче "вълците" обърнаха резултата. 

Gulliver/GettyImages
96 снимки

В 53-ата минута Рубен Невеш изравни след точно изпълнена дузпа, отсъдена за игра с ръка на Нейтън Редмънд след центриране на Нелсон Семедо. 

Педро Нето пък донесе трите точки за тима на Нуно Еспирито Санто в 66-ата минута след чудесен индивидуален пробив отдясно в наказателното поле, който бе завършен с прекрасен изстрел в близкия ъгъл на вратаря Алекс МакКарти. 

С тази победа Уулвс изпреварва днешния си съперник, като вече има 30 точки и заема 12-ата позиция. Саутхемптън е 13-и с 29 пункта. В следващия  кръг „светците“ приемат Челси, докато „вълците“ домакинстват на Лийдс Юнайтед.