Челси направи пълен обрат срещу Саутхемптън и постигна победа с 2:1 при гостуването си на стадион „Сейнт Мерис“ от 27-ия кръг на Премиършип. Лондончани записаха втора поредна победа в първенството, а Гуус Хидинк продължава да няма поражение в мачовете си във Висшата лига.

Педро Родригес получи контузия в лявото бедро и още в 6-та минута бе заменен от Оскар.

Първата сериозна опасност в мача бе в 9-та минута, когато Върджил ван Дайк центрира в наказателното поле на Челси, където Шей Лонг засече топката с глава, но я изпрати в аут.

Оскар отправи далечен удар в 27-та минута, но Фрейзър Форстър спаси без никакви проблеми. Диего Коста стреля от разстояние в 29-та минута, но над напречната греда в аут.

Чарли Остин отправи хубав удар от границата на наказателното поле на Челси, но встрани от вратата на Тибо Куртоа.

Саутхемптън поведе с 1:0 в 42-та минута, когато Баба Рахман подари с глава топката на Шей Лонг, който изскочи сам срещу Тибо Куртоа и с техничен удар го прехвърли и вкара топката във вратата му.

Челси можеше да изравни още в 45-та минута, когато Оскар с остър пас успореден на гол линията се опита да намери Диего Коста, но Райън Бертранд успя да отклони топката и да я изкара в корнер.

Джон Оби Микел направи невероятен пропуск с глава отблизо в 52-та минута.

Челси организира много опасна атака в 59-та минута, когато Еден Азар центрира в наказателното поле на Саутхемптън и Диего Коста бе задължен да вкара, но засече топката от въздуха и я изпрати над напречната греда в аут.

Тибо Куртоа не бе докрай концентриран в 67-та минута, но все пак успя да боксира топката пред главата на Върджил ван Дайк.

Челси изравни резултата в 75-та минута, когато Диего Коста се пребори за една топка и подаде към Франсеск Фабрегас, който след това се опита да комбинира с Еден Азар, а Фрейзър Форстър не се намеси по най-добрия начин и допусна топката да влети във вратата му.

Диего Коста направи добър рейд в 78-та минута, след което стреля, но топката премина на сантиметри встрани от вратата на Форстър. Четири минути по-късно Уилиан преодоля няколко футболисти на Саутхемптън, след което стреля, но топката премина на сантиметри встрани от десния стълб.

Челси стигна до победата с гол в 89-та минута, когато Уилиан центрира от корнер в наказателното поле на Саутхемптън, където Бранислав Иванович засече топката с глава и я изпрати във вратата на Фрейзър Форстър, който отново не се намеси по най-добрия начин.

Саутхемптън можеше да стигне до изравнителен гол във втората минута на добавеното време, когато Садио Мане излезе сам срещу Тибо Куртоа и стреля, но от много малък ъгъл и белгийският вратар спаси.

Челси се изкачи на единадесето място във временното класиране с актив от 36 точки, а Саутхмептън е седми с 40 точки.