Габриел Мартинели и Букайо Сака вероятно ще бъдат част от отбора на Арсенал в домакинството на Брентфорд в събота, каза мениджърът Микел Артета.

И двамата нападатели бяха заменени по време на победата с 6:0 срещу Шефилд Юнайтед в понеделник, като Мартинели получи порязване, а Сака се почувства зле.

„Ние сме доста сигурни и се надяваме, че те могат да бъдат част от групата. Но ще трябва да видим“, каза Артета.

Арсенал е трети във Висшата лига с 61 точки, на две точки зад лидера Ливърпул, който се изправя срещу защитаващия титлата Манчестър Сити, втори в таблицата с 62 пункта. Артета каза, че Арсенал, който спечели седем поредни мача в лигата, трябва да се съсредоточи върху поддържането на собствената си инерция, а не върху резултатите на техните съперници за титлата.

„Просто трябва да се съсредоточим върху нашата игра, да се опитаме да спечелим и след това в неделя ще проследим мач, който трябва да бъде красив за гледане за всеки привърженик. Ще се радвам да гледам два от най-добрите отбори в Европа. Ще седя там с децата си и ще се наслаждавам на мача“, добави испанецът.

Брентфорд е 15-и в таблицата с 26 точки, показа силно представяне срещу Арсенал у дома през ноември, преди Кай Хаверц да вкара победното попадение за гостите в 89-ата минута.

„Знаем изискванията, които имаме и какво ще поиска Брентфорд от нас, за да спечели мача... винаги страдаме срещу тях“, завърши Артета.