Мейсън Маунт всеки момент ще бъде представен като ново попълнение на Манчестър Юнайтед. Вчера двата клуба се разбраха за трансфер на обща стойност 60 милиона паунда. От доста време е ясно, че 24-годишният халф е договорил личните си условия с „червените дяволи“. Сега обаче „Дейли Мейл“ разкри и конкретни параметри по контракта, който Маунт ще подпише. Според информацията договорът ще бъде за пет години с опция за удължаването му с допълнителни 12 месеца, като англичанинът ще получава над три пъти по-голяма заплата на „Олд Трафорд“.

До момента Маунт прибираше по едва 80 000 паунда седмично в Челси и дори не беше сред 20-те най-високоплатени играчи на лондончани. Основната му заплата в Юнайтед ще бъде в размер на 250 000 на седмица, а с бонусите, зависещи от представянето на играча, сумата може да достигне 300 000.

Маунт е част от Челси още от 6-годишен. Той си тръгва след 195 мача за първия отбор. Усещането за недооцененост е една от основните причини английският национал да откаже предложения му нов договор в Челси и да реши да напусне клуба. Според „Гардиън“ най-високата оферта, отправена от лондончани към Маунт, е била за 200 000 паунда на седмица.