Асистентът на Юрген Клоп в Ливърпул – Пеп Линдерс, говори преди двубоя на „червените” от Карабао къп срещу Уест Хем в сряда. Специалистът разкри каква е ситуацията с контузените играчи на „Анфийлд”.

Раян Гравенберх напусна с травма дербито срещу Манчестър Юнайтед в неделя, докато Диого Жота и Алексис Мак Алистър продължават своето възстановяване. Лошата новина от лагера на „мърсисайдци” е тежката контузия, която е получил младокът Бен Доук в мач за резервния тим на Ливърпул. Той ще трябва да се подложи на операция на коляното.

Относно Гравенберх, Линдерс сподели, че проблемът му не е сериозен и се дължи на натрупана умора. Очаква се днес нидерландецът да тренира, след което ще стане ясно дали той ще бъде използван в мача утре.

„Алексис прогресира добре. Той вече не чувства болка, което е добра новина. Контузията му се оказа по-тежка, отколкото очаквахме, но има прогрес. Вече няма болка. Колкото до Диого Жота, той вече тренира с топка и е все по-близо. Винаги обаче трябва да бъдеш внимателен с подобни контузии. Винаги се опитваме да им дадем допълнително два или три дни, след като са готови за игра”, каза Линдерс.