Един от фаворитите за титлата в Англия Манчестър Юнайтед започна по непретенциозен начин предсезонните проверки в САЩ. Първият съперник на "червените дяволи" там беше мексиканският Америка. 

Пред препълнените трибуни с 64 хил фенове във Финикс, двата иа стигнаха само до 1:1. При това, англичаните изоставаха в резултата, но успяха да се докопат до попадение 12 минути преди края чрез Хуан Мата. 

Мениджърът на Юнайтед Жозе Моуриньо трябваше да разчита на състав, предимно с тийнейджъри и резерви. Причината е, че голямата част от звездите почиват след Световното първенство, а Алексис Санчес не получи виза за Щатите. 

На вратата за "червените дяволи" игра дебютантът Лий Грант, а пред него в защита бяха Антонио Валенсия, Ерик Байи, Крис Смолинг и Люк Шоу. Халфовете в титулярния състав бяха Андер Ерера, Скот МакТомини, Хуан Мата, Деметри Мичъл и Андреас Перейра, а атаката беше водена от Антони Марсиал. 

От пейката влязоха предимно младоци, а това е групата, на която Юнайтед ще трябва да разчита в най-голяма степен за началото на сезонана 10 август срещу Лстър заради почивката на звздите от Мондиала. 

Инач първата част на мача мина без голове и много чисти положения, прди в 60-та минута Мартин от състава на Америка откри. Но Хуан Мата с хубав изстрел в 78-та минута оформи крайното 1:1. 

До края на подготовката в САЩ за английския отбор остават четири контроли, а след това предстои и контрола с Байерн, след което е и откриването на сезона в Англия.