Манчестър Юнайтед и Саутхпемтън не успяха да се победят в мача от 21-ия кръг на Висшата лига. Възпитаниците на Жозе Моуриньо допуснаха трето поредно равенство в ангийското първенство, след като стъпиха накриво срещу Лестър и Бърнли. Двубоят бе белязан от изключително неприятно събитие, при което пострада футболистът на "червените дяволи" Ромелу Лукаку. Той бе изведен на носилка още в 8-ата минута на срещата, след като получи жесток удар в тила. 

Още в 4-ата минута “червените дяволи” имаха отлична възможност да открият резултата. Тогава Пол Погба намери Хуан Мата отдясно, който центрира в наказателното поле към Ромелу Лукаку. Белгиецът успя да засече с глава, но опитът му мина над напречната греда.

В 7-ата пък Джеймс Уорд-Праус се озова на отлична позиция за стрелба. Той опита да преодолее вратаря с удар в долния десен ъгъл, но Давид де Хеа го отказа с добро спасяване.

Минута по-късно обаче Ромелу Лукаку получи ужасяваща контузия в главата. Уесли Худ нанесе жесток удар в тила на белгиеца който опита да му отнеме топката във въздуха. Вместо това обаче главата на футболиста на “светците” срещна тази на Лукаку и той се строполи на тревата. Медицински екип незабавно се втурна, за да определи състоянието на футболиста, а добрата новина бе, че е в съзнание. Няколко минути бяха нужни, за да изведат Лукаку от терена, а Жозе Моуриньо бе принуден да направи смяна и да вкара в игра Маркъс Рашфорд.

В 27-ата минута домакините огранизираха отлична атака, а добре позиционираният Хуан Мануел Мата стигна първи до отбита топка и стреля, прицелвайки се в долния десен ъгъл. Алекс МакКарти обаче реагира превъзходно, за да осуети опита му.

“Червените дяволи” изявиха претенции за дузпа в 33-ата минута на мача. Джеси Лингард получи топката в наказателното поле, атрактивно се обърна и опита да отправи удар. Кълбото обаче срещна ръката на Мая Йошида, но главният съдия Крейг Поусън остави играта да продължи. Трябваше ли реферът да отсъди дузпа, преценете сами от видеото.

В 50-ата минута Шейн Лонг достигна до прецизно подаване и се озова очи в очи с вратаря, но би право в Давид де Хеа, който внимаваше.

Грозни действия от страна на Ашли Йънг в 51-ата минута на мача между Манчестър Юнайтед и Саутхемптън от 21-ия кръг на Висшата лига. 32-годишният халф удари умишлено с лакът в корема футболиста на "светците" Шейн Лонг. Ирландецът се строполи на земята, но нарушението на Йънг избяга от зоркия поглед на главния съдия Крейг Поусън и той остави играта да продължи.

В 76-ата минута Душан Тадич стреля от воле от границата на наказателното поле след рикошет, но топката прелетя точно покрай лявата греда.

В 82-ата минута гол на Пол Погба бе отменен заради засада. Йънг прати топката в наказателното поле, където Неманя Матич стреля, но Алекс Макарти изби. При добавката Погба мушна кълбото в мрежата на “светците”, но страничният рефер беше вдигнал флага си за засада.

Така “червените дяволи” отстъпиха второто място на Челси, които по-рано разгромиха Стоук Сити с 5:0. В момента Юнайтед е на третата позиция с актив от 44 точки, на 14 точки от лидера Манчестър Сити. Саутхемптън е 13-и с 20.