Най-скъпата покупка в историята на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг сподели подробности за това как точно присъствието на Хенрих Мхитарян в отбора се е оказало ключово за преминаването му на „Емиратс”. Габонецът намекна, че ако арменецът вече не е бил привлечен, преговорите с клуба са могли да тръгнат в друга посока.

„Артилеристите” платиха около 58-60 милиона паунда за подписа на 28-годишния нападател, който доскоро носеше екипа на Борусия Дортмунд. Обамеянг определено накара феновете на тима да мечтаят, след като се разписа още в дебюта си при 5:1 над Евертън.

Обамеянг се закани: Ще ставам още по-добър

Той обаче можеше и да не се състои, ако Мхитарян не се бе намесил решително. „Той ми се обади няколко пъти и постоянно питаше: „Идваш ли или не?” Аз му казах: „Първо, кажи ми ти дали си подписал или не”, разказа африканският футболист.

„Той ми каза, че всичко е уредено. Разбира се, това беше огромен фактор.”

Гюндоган: Не знам дали бих постъпил като Обамеянг

„Все едно отново да се събереш с брат или добър приятел. Играли сме заедно в миналото и съм наистина щастлив да го видя отново.”

„Разбираме се чудесно на и извън терена. Точно по тази причина ни е по-лесно в хода на мачовете. Феновете трябва да се радват, че ни виждат заедно. Ще дадем най-доброто, както сме го правили и преди”, допълни Обамеянг.