Голмайсторът на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг има намерение да напусне клуба след края на този сезон, разочарован от слабото представяне на "артилеристите".

Според британския таблоид Мирър габонският нападател е прекратил преговорите с ръководството на лондончани за нов договор и е изразил желанието си да си тръгне от "Емиратс". Обамеянг е заявил на босовете на Арсенал, че иска да се бори за трофеи и не вижда как може да стори това с този отбор.

Разочарованието на Обамеянг идва след най-лошата серия на Арсенал от над 40 години насам. Домакинското поражение на "артилеристите" от Брайтън енд Хоув Албиън в понеделник бе деветият пореден мач без победа за лондончани. 30-годишният Обамеянг е един от малкото добре представящи се футболисти на Арсенал през този сезон, като има 12 гола в 17 мача във всички турнири, а общата му сметка за клуба е 53 попадения в 83 срещи, като през миналата кампания той стана голмайстор на Висшата лига.

Единствените трофеи в кариерата на Обамеянг до момента обаче са Купата на лигата във Франция и Купата на Германия.

Настоящият контракт на нападателя изтича след 18 месеца, което означава, че ако той не подпише нов договор, следващото лято ще последният шанс на Арсенал да вземе пари за един от най-добрите си футболисти, иначе рискува да го изгуби със свободен трансфер. /БГНЕС