Пиер-Емерик Обамеянг ще пропусне четвъртфинала на Арсенал срещу Манчестър Сити за Карабао Къп заради травма на прасеца, обяви мениджърът на „топчиите“ Микел Артета.

Габонският нападател отсъства при поражението от Евертън с 1:2 в събота, след което тимът се свлече до незавидната 15-а позиция в класирането на Висшата лига, на само четири точки от зоната на изпадащите.

„Оба няма да бъде готов за утре, това е сигурно. Той се чувства далеч по-добре. Беше много по-позитивен в неделя отколкото в предишните два дни. Ще премине нов скенер в следващите няколко дни и ще видим колко бързо може да се върне в състава. Той знае колко е важен за нас и се опитва да бъде възможно най-скоро отново здрав и готов да помогне на отбора“, започна испанският специалист.

Въпреки трудностите си във вътрешния шампионат, Арсенал впечатли с изявите си за Купата на Лигата, след като по-рано отстрани Лестър и Ливърпул. Артета вече спечели ФА Къп и Къмюнити Шийлд в първите 12 месеца начело на клуба, като вярва, че победа над Сити може да постави „артилеристите“ в добра позиция за още успехи през тази кампания.

„Искаме да спечелим този турнир, вече победихме трудни съперници като Лестър и Ливърпул и сме една стъпка по-близо до „Уембли“.

Мениджърът на Арсенал е под натиск, след като тимът спечели една победа в последните си десет мача в Премиършип.

„Нормално, когато това се случва, има два типа хора – борци и жертви. Имаш нужда от борци, не от жертви. Жертвите винаги се оправдават, носят негативност. Просто се нуждаеш от хора, които се борят, допринасят и които са готови да дадат всичко от себе си в тези тежки мигове“, завърши Артета.