Арсенал надви Нюкасъл с 1:0 в първи сблъсък за двата отбора от началото на сезона във Висшата лига. Единственият гол в гостуването на „Сейнт Джеймс Парк“ беше дело на Пиер-Емерик Обамеянг в 58-та след асистенция на десния бек Ейнсли Мейтланд-Найлс.

27 снимки

Двубоят започна в изчаквателно темпо. Арсенал притежаваше топката през по-голямата част от първите 20 минути на мача, но първия шанс дойде за Нюкасъл. Топката стигна до халф-бека Матю Ричи, който центрира около зоната на дузпата, където нападателят Жоелинтон успя да засече топката, но тя премина съвсем близо до левия страничен стълб на вратаря Бернд Лено.

В 21-та минута дойде най-доброто положение за двубоя за „свраките“. След разбъркване в наказателното поле топката достигна до краката на Джонджо Шелви, който отправи топовен шут, отбил се в страничния стълб на Лено.

В 30-та минута Обамеянг получи и първата си възможност за мача. Нападателят беше намерен с центриране на задната греда, където стреля, но ударът му беше спасен от Дубравка.

В началото на втората част „артилеристите“ се активизираха. В 52-та Обамеянг получи нов хубав пас в наказателното поле на „свраките“, опита да стреля, но защитник на Нюкасъл застана на пътя на удара, за да не позволи на габонеца да отбележи.

Това все пак се случи само 6 минути по-късно. След отнета топка в центъра на терена десният бек Ейнсли Мейтланд-Найлс напредна по фланга и намери с чудесно меко центриране Обамеянг, който с хладнокръвие преодоля стража на Нюкасъл, за да отбележи и единственият гол в двубоя.

До края на срещата домакините се опитаха да се върнат срещата, но това така и не се случи, независимо от включването на дебютанта Алан Сент-Максимен. В състава на гостите пък официални дебюти получиха Дани Себайос и рекордният трансфер Никола Пепе.

Следващия опонент на Арсенал е състава на Бърнли, като мачът ще се играе на стадион „Емиратс“. Нюкасъл, от своя страна, се изправя срещу Норич като гост.

В другия ранен сблъсък от неделната програма отборите на Лестър Сити и Уувърхемптън завършиха при скучновато 0:0. Независимо от опитите на „лисиците“ и общо 15-те удари към вратата на „вълците“ гол така и не падна. Едва един от тези изстрели попадна в очертанията на вратата на Руй Патрисио.