Новият мениджър на Тотнъм Нуно Еспирито Санто предупреди желаещите да подпишат с голмайстора на тима Хари Кейн, че той все още е играч на „шпорите“ и ще си остане такъв.

През май месец Кейн, който има действащ договор за още три сезона, обяви, че иска да напусне Тотнъм, за да премине в клуб с реални амбиции за печелене на титли. Медиите в Англия веднага свързаха името му с Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед, както и с френския Пари Сен Жермен.

„Хари е наш играч. Точка по въпроса. Няма смисъл да говорим повече“, каза Санто на първата си пресконференция като мениджър на тима.

„Сега е времето Хари да се възстанови от дългия сезон и да си почине след европейското. Когато се завърне, ще говорим, но той трябва да е готов за това, което го очаква“, добави португалецът.

Кейн реализира четири гола на UEFA EURO 2020, на което изведе с капитанската лента Англия до първи финал на голямо първенство от 55 години.

„Нямам съмнение, че Хари ще се завърне в Тотнъм. Той ще почувства, че всички сме устремени към това да постигнем нещо повече. Ние сме много амбициозни хора и разчитаме на Хари за това“, добави бившият мениджър на Уулвърхeмптън.

Нуно Еспирито Санто разкри, че вече е говорил с новия директор по футболните въпроси Фабио Патаричи и двамата са набелязали трансферните цели, но не разкри кои са те.