Новият мениджър на Тотнъм Нуно Еспирито Санто заяви, че "не е негова работа да убеждава" футболистите да играят за клуба, след като английските медии съобщиха, че рекордната покупка Танги Ндомбеле иска да напусне.

Ндомбеле, който има седем мача за националния тим на Франция, беше привлечен в състава на лондончани от Олимпик Лион за 54 милиона лири през юли 2019 година, но на този етап не успява да впечатли, въпреки че вече записа 8 гола и 8 асистенции в 75 мача за отбора.

След пристигането на Еспирито Санто през лятото 24-годишният халф не участва в срещите на Тотнъм от предсезонната подготовка и беше оставен извън състава при победата над Манчестър Сити с 1:0 в първия кръг на Висшата лига през миналия уикенд. Ндомбеле не беше картотекиран и за мачовете от квалификациите на Лига Европа, а на него няма да се разчита и за неделното гостуване на Уулвърхямптън в английския шампионат.

"Не искам да говоря какво се е случила в миналото, няма да го направя от уважение. Това, което мога да кажа, е, че той е с нас, тренира, но за да извлечем най-доброто от Танги, желанието трябва да идва и от него. Казвал съм го и преди: моята работа не е да убеждавам футболисти да играят за Тотнъм, а да ги подготвя да се раздават за отбора", коментира португалският спец.

Ндомбеле не е единственият, който иска да напусна лондончани. Голмайсторът Хари Кейн също е свързван с трансфер в шампиона Манчестър Сити.