Капитанът на Ливърпул –Върджил Ван Дайк, бе наказан с лишаване от състезателни права за един мач и глобен със сумата от 100 хил. паунда.

Както е известно, нидерландският бранител бе изгонен с директен червен картон в дербито с Нюкасъл. Заради липсата на грубост при фала срещу Александър Исак, Ван Дайк бе наказан за един мач. Точно поради тази причина той пропусна срещата с Астън Вила, спечелена безпроблемно от „червените” с 3:0.

При изгонването си в мача със „свраките”, Ван Дайк си позволил да обиди главния рефер Джон Бруукс, а след това и да спори с четвъртия арбитър Крейг Поусън. Всичко това е било нагледно описано в доклад на рефера след мача.

Самият Ван Дайк е признал вината си и именно поради тази причина наказанието му от един мач е удължено с още една среща. Нидерландецът също е глобен със 100 хил. паунда за непристойното си поведение.

Тъй като бранителят вече изтърпя един мач наказание, то това означава, че той ще пропусне само следващия двубой на Ливърпул срещу Уулвърхемптън следващия уикенд.