Пауло Фонсека е най-новото име, което е спрягано за нов мениджър на английския Нюкасъл. 48-годишният бивш наставник на Рома е сред имената, които се обсъждат на „Сейнт Джеймс Парк“ за наследник на Стив Брус след прехвърлянето на собствеността на клуба на консорциума от Саудитска Арабия, пише "Mirror".

Мениджърът на Рейнджърс Стивън Джерард също е сред фаворитите за поста.

През лятото Фонсека се договори да поеме Тотнъм, но новият спортен директор на тима  Фабио Паратичи възпря идването на португалеца на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“. Впоследствие начело на „шпорите“ застана Нуно Еспирито Санто, а Фонсека изненадващо обяви, че лондончани са се отказали от него заради атакуващия стил на игра, който той налага.

Като треньор на украинския Шахтьор Донецк той изведе „миньорите“ до победа над Манчестър Сити през сезон 2017/2018 в Шампионската лига. Той също вдигна три дубъла в Украйна в първенството и за Купата по време на престоя си там. Като наставник на Рома, година по-късно, той изведе „вълците“ до петото място в класирането и до полуфиналите в Лига Европа.

В същото време 41-годишният Джерард сложи край на сушата на Рейнджърс, като изведе клуба до първата титла в Шотландия от 10 години насам. Смята се, че легендата на Ливърпул е заинтригуван от потенциално завръщане във Висшата лига и то като треньор.

Към момента Нюкасъл върви 19-и в класирането във Висшата лига, като е без победа от началото на сезона и съвсем скоро се очаква мениджърът Брус да бъде уволнен.