Арне Слот разкри, че вече е провел няколко разговора с час от футболистите на Ливърпул, но чака да говори с всички, когато приключат международните ангажименти на играчите.

В момента „червените“ имат 14 човека в състава, които са с националните си отбори на UEFA EURO 2024, както и Копа Америка. Слот призна, че вече е говорил с капитана на отбора и негов сънародник – Върджил ван Дайк, но призна, че чака да говори лично с повечето играчи.

„Свързах се с част от тях. Всички контакти бяха, след като Юрген официално напусна, тъй като смятах за наистина важно да бъда честен и коректен към него и футболистите“, сподели Слот по темата. Нидерландецът също така подчерта, че се е чул няколко пъти с Юрген Клоп и са обменили мнения за Ливърпул и престоя на славния германец на "Анфийлд".

„Те трябваше да завършат сезона и не мисля, че бих бил щастлив, ако моят наследник се обади на играчите, преди да напусна клуба. Мисля, че е нормално да говоря първо с капитана, който е Върджил. Това е лесно за мен, защото говорим на родния си език“.

„Оттам нататък се чух с няколко човека, но не много от тях, защото сега те са в подготовка или на Европейското първенство. Мисля, че най-добрият начин е да спазваме определена дистанция в този период, но се интересувам и от това как са. Гледам с надежда за доброто им представяне, особено за холандците“, продължи Слот.

„След края на ангажиментите им ще проведем разговори по телефона или срещи в Zoom”.

След това той говори за работата му в Ливърпул, след като е назначен като старши треньор, а не като типичният английски мениджър. „За мен това е нещо нормално, защото така се случват нещата в Европа и в Нидерландия. Не мисля, че има големи разговори с мениджър и треньор. Винаги съм искал да съм треньор и сега ще го правя пак. Ще работя с отбора и ще го готвя по възможно най-добрият начин. Чуваме се редовно с Ричард Хюз (бел.ред – новият спортен директор в Ливърпул). Имаме голям щаб, който е включен във всички процеси. За мен това е отлично, тъй като ще мога да използвам голяма част от времето за работа с отбора. После ще имам време за разговори с Ричард, както и с Ричард по клубните въпроси. Дори в този момент обаче имаме силен отбор“, коментира нидерландският специалист.