Новата звезда на Евертън – бразилецът Ричарлисон си постави амбициозна цел, която ще преследва още този сезон. Нападателят твърдо е решил да преследва голмайсторския приз на Висшата лига и към момента не се справя никак лошо.

Много хора се учудиха, когато новият треньор на „карамелите” Марко Силва плати 40 милиона паунда за 21-годшния играч на Уотфорд. При „стършелите” Ричарлисон също потегли много силно, ала после записа доста притеснителна суха поредица в шампионата от ноември чак до май.

Дотук талантът има 3 гола в 2 мача за Евертън и заяви в интервю за UOL, че вече е наясно с ритъма на Висшата лига. „Чувствам се по-подготвен, вече познавам ритъма и стила на Висшата лига, което ми помага по пътя на моите постижения”, коментира Ричарлисон.

„Искам да стана топреализаторът на първенството, да вкарам Евертън в Шампионската лига и да стигна до бразилския национален отбор.”

Играчът не скри, че е останал разочарован от липсата на повиквателна в мъжкия тим на „селесао”, а това е една мечта, която ще преследва с всички средства. „Бях много напрегнат в петък, когато се определяха повиквателните. Гледах с огромни очаквания, но за жалост не бе моят миг. Дори и така, не губя надежда и искам да бъда готов, когато възможността се появи на хоризонта”, допълни Ричарлисон.