Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола потвърди нови случаи на коронавирус в клуба преди дербито с Челси през уикенда. Специалистът, който пропусна двубоя от ФА Къп срещу Суиндън, след като самият той даде положителен тест за COVID-19, не пожела да уточни дали новите случаи се отнасят за футболисти или служители на „гражданите”.

„Имаме някои нови случаи, те не искат да бъдат оповестявани, така че не мога да кажа имената. Срещу Астън Вила имахме само 11 играчи от първия тим. В последните шест или седем мача на пейката ни има по четири или пет футболисти от академията ни. Ситуацията при нас е същата като в останалите клубове”, коментира Гуардиола.

„Преди се опитвахме да планираме нещата за следващите няколко дни, но вече знаем, че трябва да го правим ден за ден и да взимаме решенията няколко часа преди тренировката или мача, защото всичко може да бъде наред, но след четири или пет часа да се появят положителни случаи”, сподели още испанецът.

Манчестър Сити посреща Челси в събота в един от най-интересните сблъсъци. Дербито между първия и втория във временното класиране може да наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT 2.