Челси има своята нова звезда. Става въпрос за 21-годишния Коул Палмър, който е юноша на Манчестър Сити. Младокът бе герой за лондончани именно срещу бившия си отбор в неделя, когато вкара дузпа дълбоко в продълженията за 4:4.

Англичанинът премина на "Стамфорд Бридж" в края на летния трансферен прозорец в търсене на повече игрово време. За първия отбор на "гражданите" той записа 41 мача, в които вкара шест гола и направи две асистенции. 

Всъщност Палмър, който е роден на 6-и май 2002 година, е фен на Манчестър Сити от дете и се присъединява във формацията до осем годишни, като така става част от академията на клуба. Той минава през различните гарнитури, като е капитан на състава до 18 години през сезон 2019/2020.

Статистиката показва още по-впечатляващо представяне от атакуващия полузащитник в състава до 21 години, където вкарва 22 гола и прави 11 асистенции в 29 мача. За първия отбор, под ръководството на Пеп Гуардиола, той обаче не успя да остави отпечатък и да се пребори за титулярно място. Именно затова решава да напусне клуба, в който израства и който със сигурност обича, за да се присъедини към Челси.

От началото на престоя си при лондончани английският халф впечатлява. Коул Палмър вече има 11 мача за Челси, в които е вкарал 4 гола и е асистирал за 4 други попадения на тима. Отличното му представяне му спечели и повиквателна за националния отбор на Англия, като той е минал през различните възрастови групови на "Трите лъва", но сега предстои да направи дебют за мъжкия национален отбор.

В прикаченото видео може да видите най-доброто от Коул Палмър с екипа на Челси и как се превърна в звезда за отбора на Маурисио Почетино.