Норич се готви за живота в английския елит. „Канарчетата“ спечелиха титлата в Чемпиъншип, но сега пред тях стоят доста сериозни предизвикателства. Труден сезон очаква новия член на елита, а мениджърът Даниел Фарке не си прави илюзии, че ще бъде лесно.

Специалистът обаче е твърдо решен да запази мястото на Норич във Висшата лига и клубът бавно да израства.

„Ние не сме наивни. Прекрасно осъзнаваме колко е тежко особено в началото. Първите няколко мача ще са истински тест, защото разликата между Висшата лига и Чемпиъншип е голяма. Работим, за да можем да се противопоставим на всеки без страх. Желая да изградим отбор, който да се бори за своите цели и не се страхувам да мечтая смело. Да, Норич няма да е шампион, но спокойно бихме могли да опитаме да завършим колкото е възможно по-нагоре в класирането. Когато си новак е логично да те слагат в битката за оцеляване, но всичко зависи от нас. Смятам, че сме един страхотен колектив и всички мислим за доброто на нашия отбор. Не крия, първата цел трябва да е оставането в английския елит, но след това вярвам, че сме способни да се целим доста по-високо“, завърши Фарке.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.