Изключително тъжна вест долетя от Великобритания. Дни, след като този свят бе напуснат от легендата на Манчестър Юнайтед – Сър Боби Чарлтън, то на 24-и октомври си отиде и президентът на Евертън Бил Кенрайт.

Чрез официалните си канали „карамелите“ анонсираха кончината на дългогодишния президент на клуба, която е била установена в понеделник вечерта.

„Клубът ни загуби своя президент, лидер, приятел и вдъхновение. Всички молитви в Евертън са към неговата партньорска Джени Сийгроув, дъщеря му – Люси Кенрайт, както и внуците и всички, които го обичаха“, написаха от Евертън.

Кенрайт за първи път се присъедини към борда на директорите на „карамелите“ през 1989-а година и стана собственик десетилетие по-късно, след като купи мажоритарен дял в клуба.

Той беше начело на клуба почти 20 години. Кенрайт бе диагностициран с рак на черния дроб в началото на месец август и напусна болницата преди около две седмици, след което претърпя спешна операция за отстраняване на раков тумор.

По-рано през годината Кенрайт се съгласи да остане в борда на директорите на клуба по молба на собственика Фарад Мошири, за да помогне на отбора през преходния период.

През 19-е си сезона под негово ръководство, Евертън си осигури 12 класирания в топ 8, включително четвърто място през 2005 година. Отборът също така достигна до финала за ФА Къп през 2009-а и се класира шест пъти за европейските клубни турнири.