Световният шампион с Германия за 2014 година Андре Шюрле се завръща на Осторва, след като реализира трансфер в лондонския Фулъм.

Нападателят се надява кариерата му да се възроди при „котиджърс”, след като прекара два тежки наема в Бундеслигата – във Волфсбург и Борусия Дортмунд.

Шюрле премина в Западен Лондон за две години под наем, като призна, че напускането му преди три години от Челси е било прибързано и необмислено правилно.

„Може би не трябваше да се връщам в Германия толкова рано и трябваше да остана в Челси малко повече. Но както всеки път, то във футбола е хубаво, че винаги се открива нова възможност. Поучих се от грешните решения и гледам на тях, като положителни стъпки, които са ми спомогнали да израсна”, сподели Шюрле.

„Чувствам се много добре в Лондон, където феновете ми дава много любов. Това е нещото, което ме накара да приема мигновено офертата от Фулъм и да подпиша с отбора. Подкрепата е феноменална”.

„Малко се чувствам като у дома си, ако може да се каже. Познавам всичко тук, а имам и много приятели в Лондон. Всичко, от което имам нужда се намира тук, така че очаквам с нетърпение новия сезон”.

Феновете на Фулъм очакват с нетърпение новия сезон, след като „котиджърс” се завърнаха в най-високото ниво на английския футбол, след като спечели най-скъпият мач във футбола (плейофът за влизане в Премиър лийг).

Освен Шюрле, Славиша Йоканович привлече и котдивоарския полузащитник Жан Мишел Сери. Бившият треньор за Левски и ръководството на лондончани дадоха 25 милиона за халфа на Ница, за да може той да акостира в Западен Лондон.

„Фулъм бе първият отбор, който ме пожела. Имах и някои други опции, но се насладих на отношението на ръководството на отбора. Те ми изложиха проекта, който искат да осъществят и това ми хареса”, продължи германският стрелец.

„Престоят ми в Дортмунд не бе лесен. Имаше прекалено много критики от мен. Не от привържениците, които идваха всеки път на стадиона, а от тези, които стоят встрани от трибуните. Ние го виждаме това и ме натъжаваше. Сега вече съм забравил тези мигове и искам да постигна много успехи с Фулъм”, завърши Шюрле.