Роберто Мартинес е фаворит на ръководството на Евертън за наследник на уволнения Рафаел Бенитес, съобщиха няколко английски медии. Селекционерът на белгийския национален отбор има освобождаваща клауза в своя договор с „червените дяволи” на стойност 2 милиона евро. Под негово ръководство Де Бройне и компания окупираха първото място в световната ранглиста на ФИФА и стъпиха на почетната стълбичка на Мондиала в Русия.

Бенитес бе освободен от клуба на среща с иранския собственик Фарад Мошири след разочароващата загуба от последния Норич с 1:2. Евертън загуби девет от последните си 13 мача в първенството и в момента е само на шест точки от зоната на изпадащите. Испанецът изкара малкото повече от 6 месеца на „Гудисън парк”.

Иначе Роберто Мартинес бе начело на „карамелите” в продължение на 3 години между 2013 и 2016 г. Още в първия сезон под негово ръководство тимът от Ливърпул записа рекордна серия от 7 поредни победи и грабна петото място в класирането. Той бе уволнен през пролетта на 2016 г. след сериозен натиск от феновете, които не бяха доволни от 12-ата позиция в таблицата в края на кампанията. Специалистът е работил още в Суонси и Уигън.