Защитникът на Манчестър Юнайтед Диого Далот съвсем скоро може би ще има проблеми с пътната полиция във Великобритания, след като бе заснет да ползва телефона си зад волана на своя автомобил.

Феновете на „червените дяволи” в социалните мрежи бяха по-впечатлени от факта, че лъскавият мобилен апарат на португалския играч е с персонализиран външен вид. На гърба на телефона грее образът на самия Дало с екип на Юнайтед.

Засега не е ясно дали 19-годишният играч реално е извършил нарушение, като снимката най-вероятно е направена на паркинга отвън до клубната база в Карингтън. От кадъра не става ясно дали возилото е в движение.

Във Великобритания законът диктува автоматична глоба от 60 паунда и 3 наказателни точки, ако шофьор бъде хванат да използва мобилен телефон, докато управлява колата си. Ако случаят стигне до съдебната зала, максималното наказание може да включва отнемане на свидетелството за правоуправление и глоба от 1000 паунда.

Диого Далот пристигна в Юнайтед през лятото на миналата година срещу 19 милиона паунда, като дотук има 10 официални мача в дебютния си сезон.