Челси продаде Диего Коста на Атлетико Мадрид и сложи край на сагата с родения в Бразлия нападател. В същото време Алваро Мората не спира да вкарва голове. Челси брои 65 милиона паунда на Реал Мадрид за 24-годишния нападател.

Мората се представя повече от впечатляващо от началото на престоя си в Челси. Той е отбелязал 6 гола в 6 мача във Висшата лига.

Той е водещ голмайстор в английското първенство заедно с Ромелу Лукаку от Мначестър Юнайтед и Серхио Агуеро от Манчестър Сити.

Алваро Мората е вторият нападател в историята на Челси с подобен силен старт на сезона.

Единствено Диего Коста през 2014 година започва кампанията с 8 гола след изиграването на първите шест кръга в Премиършип. Той вкарва хеттрик срещу Суонси и отбелязва две попадения за победата с 6:3 срещу Евертън.

Мората: Приятно е да опетниш чисто нов стадион

Постижението на Мората е впечатляващо и той изпреварва много легендарни нападатели, които са носили екипа на Челси. Ернан Креспо има пет гола след първите си шест мача за Челси, докато Адриан Муту успява да се разпише на четири пъти в първите шест двубоя с екипа на отбора от „Стамфорд Бридж“.

Дори Дидие Дрогба има само 3 гола след първите си шест двубоя за Челси. Ромелу Лукаку, Фернандо Торес, Андрий Шевченко, Самюел Ето‘о и Никола Анелка имат по 1 гол, както и Клаудио Писаро, Демба Ба, Лоик Реми, Радамел Фалкао, Миши Батшуай, Даниел Стъридж и Матея Кежман.