Футболистите на Нюкасъл Джо Уилък и Люис Майли по всяко вероятност ще пропуснат всички мачове на отбора до края на сезона и няма да помогнат на тима в битката му за класиране в евротурнирите, предаде ДПА.

24-годишният Уилък се бори с контузия на ахилеса голяма част от сезона, докато 17-годишният Майли има проблем в долната част на кръста. 

Подготвяйки отбора си за гостуването си на Кристъл Палас във Висшата лига мениджърът на тима Еди Хау призна, че двамата халфове вероятно няма да играят до края на сезона. Запитан дали Уилок може да се върне, той отговори: "Не, не мислим".

За Джо решихме с медицинския щаб, че този период на възстановяването му може да продължи, за да е по-добре за него. Той се консултира със специалист, който му каза, че има няколко варианта - единият от които е да се върне в игра. Но аз мисля, че е добре да го имаме напълно готов за следващия сезон и всички работим за това", каза треньорът.

Уилък, който се присъедини към Нюкасъл от Арсенал през лятото на 2021 година, има само 14 мача през този сезон.   Хау каза още за него: "Той отчаяно иска да играе, но още по-отчаяно иска да влезе в мачовете с добро чувство тялото си".

Тийнейджърът Майли получи шанс в началото на сезона заради контузиите в отбора и помогна на отбора да направи отлични мачове срещу Пари Сен Жермен и Милан в групите на Шампионската лига.

"Решението за него също е свързано с бъдещето, като ще се опитаме да го предпазим, така че няма да го видим Люис повече през сезона", добави специалистът. "Той се справи брилянтно, но мисля, че проблемът с гърба идва в правилния момент да не го пресираме. Той е твърде млад и мислим за бъдещето", завърши Еди Хау. / БТА