Евертън осъди "грозните" расистки обиди, които бяха насочени към халфа на тима Амаду Онана в социалните мрежи и обеща да открие предполагаемия извършител, съобщи ДПА.

Клубът от Висшата лига обяви в комюнике в понеделник за нападките към 22-годишния национал на Белгия. В момента върви разследване, като "карамелите" ще съдействат напълно на полицията.

"Футболен клуб Евертън остро осъжда всяка форма на расизъм и дискриминация към нашите играчи". Клубът е наясно с расисткото съобщение, отправено към Амаду Онана. Такова поведение и "грозно" и няма да бъде толерирано", написаха от Евертън.

"Клубът прави разследване, за да разкрие виновника и ще подкрепи полицията при действията им. Всички ние трябва да имаме нулева толерантност за подобно поведение в социалните мрежи. Расизмът няма място онлайн, на нашия стадион и в нашето общество", написаха още от клуба.

Онана премина в Евертън от френския Лил миналото лято и изигра пълни 90 минути при загубата от Астън Вила с 0:4 във Висшата лига в неделя. Дефанзивният халф бе свързван с трансфер в Манчестър Юнайтед през последните седмици./БТА