Лестър надви Манчестър Сити с минималното 1:0 и грабна Къмюнити Шийлд. "Лисиците" трябваше да чакат до победното си попадение в 89-ата минута, когато с гол от дузпа Келечи Ихеаначо донесе трофея на своя тим. 

Gulliver/GettyImages
26 снимки

Първата възможност бе за "лисиците", след като в 18-ата минута Джейми Варди стреля от ръба на наказателното поле, но стражът на Сити се намеси подобаващо и отрази. 

В 24-ата минута отново Варди достигна пръв до отбита топка и изпрати обещаващ удар към вратата на Сити, но Закари Стефън се справи и този път. 

Четири минути по-късно "гражданите" отвърнаха с добър шанс през Едоузи, чийто удар прелетя встрани от лявата греда. 

В самия край на първата част Илкай Гюндоган отправи удар, който обаче премина на косъм от вратата на Шмайхел. Секунди по-късно Джейми Варди профука най-добрата възможност в срещата, след като бе оставен напълно непокрит, но Стефън отрази изстрела му. 



След около час игра Рияд Марез преодоля няколко противникови състезатели и шутира от границата на пеналтерията, но топката прелетя встрани. 

В 65-ата минута на терена се появи многомилионната покупка на "гражданите" - Джак Грийлиш. 

В самия край на мача Нейтън Аке допусна груба грешка, за която "лисиците" получиха дузпа. Келечи Ихеаначо бе безпощаден от бялата точка и донесе трофея на Лестър. 


Лестър - Манчестър Сити 1:0
1:0 Келечи Ихеаначо 89'

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Лестър: Шмайхел, Перейра, Амарти, Союнджу, Бертранд, Ндиди, Тилеманс, Перес, Мадисън, Барнс, Варди

Мениджър: Брендън Роджърс

Манчестър Сити: Стефен, Кансело, Диаш, Аке, Менди, Фернандиньо, Гюндоган, Палмър, Марез, Едози, Торес

Мениджър: Хосеп Гуардиола 

Съдия: Пол Тиърни
Стадион: "Уембли", Лондон