Евертън нанесе едва второто поражение на Арсенал от началото на сезона в Премиършип. "Карамелите" надделяха с 2:1 след пълен обрат, а драмата дойде в края, когато Ашли Уилямс отбеляза победното попадение. 

Уелсецът се реабилитира по най-добрия начин, след като сбърка при гола на "артилеристите" и за малко да контузи съотборника си Идриса Гей в тази ситуация. Но се разписа в 86-та минута. А преди това Шеймъс Коулман беше изравнил точно преди почивката, а малко след това последваха и малко по-нажежени страсти. 

Така Евертън нанесе първа загуба на "топчиите" от 15 мача насам. Единственото друго поражение на лондончани беше от другия мърсисайдски отбор Ливърпул в първия кръг. 

Мачът започна равностойно, като гостите бяха малко по-активни. Те обаче така и не стигаха до опасни удари към вратата на Маартен Стекеленбург. "Карамелите" постепенно се окопитиха и все по-често заплашваха Петър Чех, но без да му създават сериозни опасности. 

Така постепенно се стигна до 20-та минута, в която гостите поведоха с първия си точен удар към вратата. Тогава Алексис Санчес изпълни пряк свободен удар за нарушение на Фил Ягиелка, топката не беше опасна и летеше право към тялото на вратаря. Но по пътя си се отклони от тялото на Ашли Уилямс и направи Стекеленбург безпомощен - 1:0 за гостите. 

След този гол обаче домакините реагираха като ужилени. Те налитаха като оси към противниковата врата, но ударите на Ромелу Лукаку и Рос Баркли летяха встрани от вратата. Но пробивите на атакуващите играчи на мърсисайдци вещаеха все повече проблеми на "топчиите". 

И те в крайна сметка се пропукаха. В 44-та минута Лейтън Бейнс центрира перфектно от левия фланг и качи топката на главата на неособено високия Шеймъс Коулман, който беше изпуснат от централните защитници на противника. Ирландецът с глава прониза Петър Чех и направи 1:1. 

До края на полувремето "карамелите" направиха още няколко опасни атаки, но така и не стигнаха до пълен обрат. Така дойде почивката, а на излизане от терена припламнаха и искри между играчите. 

Тогава Шеймъс Коулман и Месут Йозил се сдърпаха по неясна причина, като се наложи да бъдат разтървавани от съотборници, дори и от рефера Марк Клатънбърг. В крайна сметка не се стигна до по-сериозни ексцесии и двата тима се прибраха. 

След подновяването на играта гостите от Лондон започнаха малко по-активно, подобно на първата част. Но ударите на Алексис Санчес и Месут Йозил не намериха целта. Особено интересна беше ситуацията, открила се пред германеца. 

Той получи топката сам около точката на дузпата в 54-та минута и стреля от движение, но тя мина на сантиметри над напречната греда. Така статуквото се запази, а постепенно инициативата премина у домакините. 

Те организираха хубави бързи атаки, които завършваха с опасни прострелни центрирания на Рос Баркли и Шеймъс Коулмън, но Ромелу Лукаку изпускаше всичко. Той дори се откъсна срещу Чех в 70-та минута, но силният му удар мина на сантиметри встрани от вратата. Преди това пък Баркли стреля в аут от изгодна позиция. 

В тези минути звездите на Арсенал бяха тотално неутрализирани и нямаха идея какво да направят в предни позиции. Евертън търсеше шансовете си и в 85-та минута Коулман стреля с глава след центриране от корнер на Рос Баркли, но Петър Чех изби. 

Последва нов корнер, при който Ашли Уилямс беше изпуснат в наказателното поле и стреля с глава от около 10 метра. Топката стана неспасяема за Чех и се оплете за втори път в мрежата му - 2:1 и пълен обрат. 

Това попадение направи последните минути изключително задъхани. Положенията се редуваха и пред двете врати, а в 92-та минута изгонен за втори жълт картон беше капитанът на домакините Фил Ягиелка. 

Тогава напред се включи и Петър Чех,  а в 94-та минута Арсенал изпусна най-чистото си положения. Тогава последователно удари на Алексис Санчес и Оливие Жиру бяха избити от защитници на "карамелите" току пред голлинията. При последвалата контра на Евертън Рос Баркли и Ромелу Лукаку изпуснаха да решат всичко с гол на празна врата. 

В крайна сметка с тези луди минути свърши и мачът, а домакините се радваха. Те прекъснаха черната си серия без победа и вече имат 23 точки в актива си. Арсенал пък остава втори с 34, но може да бъде изместен след завършека на останалите мачове от междинния кръг.