С два гола на Хари Кейн и един на новото попълнение – Танги Ндомбеле, Тотнъм стартира новия сезон във Висшата лига с победа, надделявайки у дома над новака Астън Вила с 3:1. „Шпорите” трябваше да стигат до пълен обрат на „Тотнъм Стейдиъм”, след като Джош МакГин бе дал аванс на „виланите” след едва девет минути игра.

Малко изненадващо Вила поведе в Лондон, след като Тайрън Мингс пласира дълго подаване за МакГин, който стреля край Юго Лорис и изведе гостите напред в резултата. В 21-ата минута пък Трезеге можеше да удвои аванса на бирмингамци, ала добра проява на Давинсон Санчес спря удара на футболиста на Вила.

В самия край на полувремето пък Танги Н’Домбеле центрира добре за Хари Кейн, който стреля с глава, но неточно.

Второто полувреме на мача започна с щурм на Тотнъм към вратата на Вила. В 50-тата минута Муса Сисоко остана сам в наказателното поле, но ударът му бе безобразно неточен. В 66-ата минута пък стражът на гостите – Том Хийтън, излезе да пресича пас и изби с глава. Топката отиде право в Ерик Ламела, а аржентинецът не се посвени и стреля към опразнената врата, ала Тайрън Мингс с добра намеса спря пътя на топката. В 73-ата минута пък Танги Ндомбеле ознаменува дебюта си с гол за Тотнъм, след като прати топовен изстрел към вратата на гостите и изравни.

В 78-ата минута пък влезлият като резерва Кристиан Ериксен опита да матира Хийтън след фаул, но неуспешно, а Тотнъм имаше претенции за дузпа в 80-тата, но дори намесата на ВАР не доказа, че има такава. В 86-ата минута Ерик Ламела стреля, а топката рикошира, за да отиде в Хари Кейн, който бе в изгодна позиция и не можеше да сбърка – пълен обрат и 2:1 за Тотнъм.

В добавеното време Хари Кейн вкара втория си гол в мача, след като финтира бранител на Вила пред наказателното поле и с удар в далечния ъгъл оформи крайното 3:1 за Тотнъм.