Клубовете, които са конкуренти на Нотингам за оставане  във Висшата лига, очакват да бъдат отнети точки на Форест поради нарушения на финансовия феърплей. На клуба вече бе повдигнато обвинение преди месец. През лятото на 2023 г. Бренан Джонсън премина от Нотингам в Тотнъм срещу £47,5 милиона. Продажбата се състоя в последния ден на трансферния прозорец, но клубът получи парите два месеца по-късно. Във Форест обаче искат сумата да бъде включена към сезон 2022/23.

Изслушването на клуба е планирано да се състои през първите две седмици на март. От клуба твърдят, че ако бяха продали играча по-рано, когато имаха по-ниски оферти, щяха да загубят много пари. 

Шефовете на отборите, които заедно с Нотингам са замесени в борбата за оцеляване във Висшата лига, обаче  са уверени, че на Форест ще бъдат отнети точки за нарушаване на финансовите правила. Това пък ще окаже значително влияние върху класирането.

На Евертън вече бяха отнети 10 точки този сезон и запознати смятат, че Форест ще бъде сполетян от същата съдба.

Мърсисайдският клуб обжалва решението, а резултатите се очаква да станат известни тази седмица. Това пък със сигурност ще окаже известно влияние върху делото срещу Нотингам Форест.