Нотингам Форест победи с 3:2 Блекпул в преиграване от третия кръг на ФА Къп. Първата среща завърши 2:2, а тази вечер редовното време приключи при същия резултат, но гол в продълженията прати напред Нотингам.

Тимът от Висшата лига поведе в 16-ата минута. След центриране от корнер Райън Йейтс свали към Андрю Омобамиделе, а той се разписа.

В началото на второто полувреме грешка на домакините в защита подари отлична възможност на Данило, който прати топката в мрежата на Блекпул за 2:0.

Третодивизионният състав се върна в срещата, когато в 61-ата минута топката стигна до Алби Морган. Той стреля от дистанция и прати неспасяем удар под напречната греда.

Блекпул дори успя да стигне до равенството, след като в 79-ата минута точен бе Кайл Джоузеф. 22-годишният нападател получи висок пас в наказателното на Нотингам и успя с глава да отбележи.

Дълбоко в продълженията Карамоко Дембеле, който влезе от скамейката, пропусна невероятен шанс. Англичанинът остана очи в очи със стража на домакините, бутна си топката встрани, но след това от малък ъгъл не успя да вкара, тъй като пред удара му скочи защитник на Нотингам.

Така равенството се запази и двубоят влезе в продължения.

В 110-ата минута на мача Данило задържа добре и намери Райън Йейтс в наказателното, който пък пусна остро подаване близо до голлинията. Там до топката стигна Крис Ууд, който не сгреши и даде нова преднина на Нотингам.