Нотингам Форест беше наказан с четири точки от своя актив поради наказание на правилата за доходност и устойчивост във Висшата лига.

Клубът беше отнесен към разглеждане от независима комисия през януари, след като Нотингам отчете загуби, надвишаващи позволеното за тригодишния цикъл за финансови отчети, който привърши през 2023-а година. Съгласно тези правила Форест можеше да бъде глобен с пари или да му се отнемат точки, а вземането на четири такива вече смъкват тима до 18-ото място във временното класиране на Премиър лийг.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

За втори път през сезона елитен английски клуб получава подобно наказание, след като през ноември Евертън беше лишен от 10 пункта от своя актив, ала след активно обжалване наказанието беше смалено до шест отнети точки. Сега пред Нотингам предстои 14-дневен период, в който може да атакува решението.

АКТУАЛИЗИРАНА ТАБЛИЦА ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА

Форест привлече цели 42 футболисти, след като си осигури промоция в елита на нглия през 2022-а година, а президентът Евангелос Маринакис похарчи около 250 милиона паунда, за да утвърди мястото на отбора сред най-добрите в Англия.

От „Сити Граунд“ вярваха, че ще успеят да се спасят от регулациите, след като продадоха Бренан Джонсън в Тотнъм Хотспър, но уви, не успяха.