Отборът на Нотингам Форест се поздрави с победа като гост на Стоук Сити с 3:2, в двубой изпълнен с положения и пред двете врати.

Домакините откриха резултата още в 10-ата минута. Сам Клъкас центрира от корнер и топката беше изчистена. Тя стигна до Томас Инс, който стреля от воле, топката рикошира в играч на гостите и с малко късмет Лий Грегъри препарира Брис Самба з 1:0.  

В 36-ата минута гостите успяха да изравнят. Мати Кеш центрира в наказателното поле, Джак Бътланд не успя да улови топката и тя стигна до Джо Лоли, който нямаше как да сбърка от близко – 1:1.

Две минути след началото на втората част Нотингам стигна до пълния обрат. Отново Мати Кеш центрира от границата на наказателното поле, а там Сами Амеоби надскочи Том Едуардс и с прекрасен удар с глава матира Бътланд за 2:1.

В 61-ата минута гостите стигнаха и до трети гол. Сами Амеоби успя да отнеме топката от Едуардс и центрира в наказателното поле. Там Джо Лоли върна топката за Тиаго Силва, който отклони кълбото към Люис Грабън и последният стреля веднага и с помощта на лек рикошет в крака на Камерън Картър-Викърс топката попадна в мрежата на Стоук за трети път.

Шест минути преди края на редовното време Стоук успя да намали до 2:3. Том Едуардс центрира от фаул, Самба не успя да се намеси и Джеймс МакКлейн засече топката във мрежата.

До края на срещата до нов гол не се стигна и резултатът се запази.  

С тази победа Нотингам се изкачва на върха в Чемпиъншип с актив от 18 точки, докато Стоук остава предпоследен със само 2 точки, след девет изиграни двубоя. В следващия кръг Нотингам Форест гостува на Блекбърн, а „грънчарите“ приемат, изпадналия от Висшата лига, Хъдърсфийлд Таун.