Дербито на Източен Мидландс между Дарби Каунти и Нотингам Форест завърши при нулево равенство от 22-ия кръг на второто ниво на английския футбол. По този начин свърши и дуела между двата тима в последната среща помежду им през март.

Джо Лоули бе най-близо до това да „счупи” нулите на „Прайд Парк” през втората част, ала ударът му пет минути преди края срещна напречната греда.

Гостите от Дарби със сигурност трябва да са по-доволни от равенството, след като Нотингам доминираше в голяма част от срещата. Форест създаваше по-добрите положения, докато Дарби разочарова в предни позиции, като звездите на тима – Хари Уилсън и Мейсън Маунт не показаха познатото ниво.

Нотингам от своя страна пък показа по-добрата игра, въпреки че имаше сериозни кадрови проблеми, но положенията пред вратата на Скот Карсън не бяха такива, че да влетят във вратата му.

23 снимки

„Може би това е справедливия резултат. Винаги искаш да спечелиш домакинските си мачове срещу добрите отбори, но в крайна сметка нямаше достатъчно добри шансове, за да може някой от двата отбора да победи”, пък сподели веднага след мача халфът на Дарби Том Хъдълстоун.

По този начин Дарби остава на четвъртата позиция в Чемпиъншип след 22 изиграни мача с 38 пункта, докато Нотингам е седми с 35 точки.