Нюкасъл спечели с 3:2 гостуването си на Нотингам Форест, но трябваше да положи доста усилия за трите точки. Бруно Гимараеш вкара два гола за „свраките“, разписа се и Фабиан Шер. Антони Еланга и Калъм Хъдсън-Одой отбелязаха попаденията за домакините.
 
Нюкасъл поведе в 10-ата минута, когато центриране на Кийрън Трипиър стигна до Бруно Гимараеш и бразилецът майсторски прати топката във вратата за 0:1. Нотингам изравни в 26-ата минута чрез Антони Еланга след асистенция на Морган Гибс-Уайт.
 
В края на първата част двата отбора си размениха по един гол. Най-напред Свен Ботман отклони топката към Фабиан Шер, за когото не бе трудно отново да даде аванс на Нюкасъл в 43-ата минута. Домакините обаче отново изравниха в 6-ата минута на добавеното време чрез Калъм Хъдсън-Одой, който с удар от границата на наказателното поле напарви безпомощен Дубравка.
 
В 66-ата минута „свраките“ отново поведоха след шут на Бруно Гимараеш от границата на наказателното поле в долния десен ъгъл за 3:2. Този път домакините не намериха отговор и Нюкасъл си тръгна с трите точки.