Нотингам Форест официално представи поредното си ново попълнение - Андре Аю, който има подписа с тима до края на сезона. Така Аю се завърща във Висшата лига, след като той е играл за Суонси Сити и Уест Хем.

Капитанът на Гана идва като свободен агент, след като приключиха отношенията му с катарския Ал Сад, където играеше от 2021-а година. През миналия сезон той стана шампион на Катар, а освен това вкара 15 гола в 21 мача. 

"Страхотно е усещането да подпиша с Нотингам Форест. Стив Купър ме познава много добре и знае как работя на терена и извън терена. Именно той е причината да дойда в Нотингам. Знам как да помогна на отбора да излезе от опасната зона и аз ще дам всичко от себе си, за да постигнем целта", заяви Андре Аю.

За националния отбор на Гана той има 113 мача, като е участвал на три Световни първенства, включително при класирането на четвъртфинал на Мондиал 2010 – най-големият успех на ганайския футбол.

В момента Форест е на 13-о място в класирането с 21 точки, четири над зоната на изпадащите, и приема Лийдс в следващата си среща. Лийдс е на 15-о място с 18 точки от 19 мача. /БТА