Най-драматичният двубой сряда вечер в Чемпиъншип Мидълзбро успя да обърне развоя на срещата с Норич С у дома от 0:1 до 3:1. „Канарчетата“ поведоха с гол на Ашли Барнс, играеха по-стабилно, но в 30-а минута Борха Сайнц бе изгонен и това обърна развоя на срещата. Мидълзбро взе точките с голове на Форс, Лат и Лукас Енгел. Норич има спечелени 21 точки в последните 11 мача и вече са само на 1 точка от зоната на плейофите.

Куинс парк Рейнджърс драматично стигна до равенство 2:2 срещу един от кандидатите за топ 6 УБА. Сам Филд вкара първия и последния гол в мача, а между тези попадения се разписаха за гостите Мики Джонсън и Грейди Диангана. Лондончани имат трето постижение в Чемпиъншип за периода след 18 януари и вече са извън зоната на изпадащите.

Мачът на Саутхямптън бе отложен, заради пожар в близост до стадиона. Съперникът им Престън Норт Енд се е съгласил в името на сигурността на зрителите двубоят да бъде игран в двуг момент. „Светците“ продължават да са един от претендентите за директна промоция във Висшата Лига, но вече изостават на 8 точки то втория Ипсуич, макар да са с един двубой по-малко.

Кардиф Сити победи Хъдърсфилс 1:0 и запази амбициите си за топ 6, докато гостите се задържат над зоната на изпадащите само заради по-добрата си голова разлика от Стоук Сити. Уотфорд и Суонси Сити завършиха 1:1 и продължават да са в средата на класирането.