Норич записа изключително ценна победа с 3:0 като гост над Уотфорд в среща от 23-ия кръг на Премиър лийг. Това бе пряк сблъсък в битката за оцеляване във Висшата бита. С успеха "канарчетата" излязоха от опасната зона, пращайки там своя опонент.

Героят на вечерта за гостите бе Джошуа Сарджънт. Американецът откри резултата в 51-ата минута с много красив гол. Теему Пуки се пребори за една топка на аутлинията и я центрира към Сарджънт, който успя да я отиграе с пета. Кълбото се отби от напречната греда и тупна зад голлинията за 0:1.

Gulliver/GettyImages
53 снимки

Веднага след подновяването Норич заби втори гол, отново дело на Джошуа Сарджънт. В 74-ата минута Милот Рашица центрира отляво и американецът този път се разписа с глава за 0:2.

Уотфорд затъваше с всяка следваща минута, като 78-ата остана с човек по-малко на терена, след като Еманюел Денис бе изгонен за опасно посягане с бутоните напред.

Късметът също не бе на страната на "стършелите", като в първата минута на добавеното врем Юрай Куцка си отбеляза автогол.

Така Норич взе изключително ценен успех тази вечер и се изкачи до 17-о място в класирането с 16 точки. Уотфорд пък падна под чертата на 18-а позиция с 14 точки. Добрата новина за тима на Раниери е, че имат два мача по-малко от съперника си.