Нолито обмисля да напусне Манчестър Сити само един сезон, след като премина на „Етихад“. Испанският футболист е недоволен от статута на твърда резерва в състава на Хосеп Гуардиола.

30-годишният футболист бе един от първите играчи, които Гуардиола привлече в Манчестър Сити. „Небесносините“ платиха 13,8 милиона паунда на Селта за нападателя.

Нолито е започвал като титуляр само в един мач на Манчестър Сити от началото на годината. Той намери място сред титулярите на Гуардиола в двубоя за Купата на Англия срещу Хъдърсфийлд. Нолито няма отбелязан гол от декември.

Нолито е свързван със завръщане в Селта след края на настоящия сезон.

„Аз не се чувствам щастлив, тъй като не получавам възможност за изява. Не играя много от декември. Наясно съм, че във футбола такива неща могат да се случат. Единственото нещо, което аз мога да направя е да продължа да работя зздраво и да се боря за моето място в състава на Гуардиола“, коментира Нолито.

Гуардиола задраска свой сънародник

„Ще видим какво ще се случи. Имам договор с Манчестър Сити за още две години. Аз единствено искам да играя. Искам, колкото е възможно по-бързо този сезон да приключи. Във Виго бях много щастлив. Селта ми даде три от най-добрите години в моята кариера. Две от дъщерите ми се родиха във Виго. Имам добри приятели там. Виго винаги ще бъде моят дом“, каза още 30-годишният нападател.