Саутхепмтън и Нюкасъл си разделиха по точка в мача от 8-ия кръг на Висшата лига. Двата тима завършиха при равенство 2:2, след като “свраките” на два пъти повеждоха в резултата на стадион "Сейнт Мерис". Айзък Хейдън  откри резултата в 20-ата минута, а в 51-ата Маноло Габиадини изравни за 1:1. Айосе Перес възстанови преднината на домакините в 51-ата минута, а отново Габиадини оформи за крайното 2:2 в 75-ата минута на срещата от дузпа.

След точно 20 минути игра на "Сейнт Мери" Айзък Хейдън разстреля вратата на Фрейзър Фостър. След разбъркване в наказателното поле, топката се озова в Хейдън, който нанесе мощен и прецизен удар в мрежата, преодолявайки безпомощния вратар за 1:0.

За “свраките” това е второ поредно равенство в първненството, докато “светците” нямат победа от три мача насам, а също така имат само един успех на своя стадион в последните 10 мача от първенството.

След спечелената точка обаче Саутхемптън се изкачи от 12-ата на 10-ата позиция в класирането с актив от 9 пункта. Нюкасъл пък си запазва 9-ото място в подреждането с 11.

През първото полувреме гостите диктуваха случващото се на терена. Очаквано "свраките" откриха резултата в 20-ата минута на срещата. След разбъркване в наказателното поле, топката се озова в Айзък Хейдън, който нанесе мощен и прецизен удар в мрежата, преодолявайки безпомощния вратар за 1:0.

Домакините стигнаха до равенството в 51-ата минута. Маноло Габиадини навърза защитата на "свраките", а след това намери мрежата след удар от ръба на наказателното поле, изпращайки топката право в долния десен ъгъл на вратата – 1:1.

Едва минута, след като Саутхемптън изравни на "Сейнт Мерис", Нюкасъл отново си върна преднината.  Айосе Перес получи страхотен пас от Мат Ричи в наказателното поле. 24-годишният нападател успя да се справи със защитника Мая Ошида и да отправи удар към близкия ъгъл. Първоначално Фрейзър Форстър блокира силния изстрел на Перес, но при добавката футболистът на "свраките" бе безпогрешен за 2:1.

Отново Габиадини бе точен за крайното 2:2 от дузпа в 75-ата минута.  Съдията Кевин Френд наду свирката и посочи нарушение, след като Флориан Лежюн повали Флориан Лежюн в наказателното поле. Габиадини бе пезпогрешен от "бялата точка" с прецизен удар по земя в десния ъгъл.