Отборът на Нюкасъл стигна до скъпоценна точка при визитата си на Ливърпул в мач от 35-ия кръг на Висшата лига. „Свраките“ успяха да стопят пасив от два гола, за да стигнат до крайното 2:2 при завръщането на Рафаел Бенитес на „Анфийлд“.

Първото полувреме бе за домакините от Ливърпул, които успяха да се оттеглят на почивка с два гола преднина. През втората част обаче „свраките“ показаха характер и успяха да спечелят точката, която може да се окаже от решаващо значение за оцеляването на тима във Висшата лига.

Часове преди двубоя, Ливърпул бе разтърсен от допинг скандал, след като защитникът на тима Мамаду Сако бе уличен в употребата на забранени вещества.

Мачът започна по най-добрия начин, след като Даниел Стърдиж успя да открие резултата още във втората минута. След центриране от фаул английският национал се пребори с лекота с двама бранители на гостите, овладя и след като се обърна стреля технично в ъгъла на вратата за 1:0.

Ливърпул продължи да играе с настроение и набързо създаде още няколко добри положения пред вратата на гостите.

В 30-ата минута Адам Лалана също изненада вратаря на Нюкасъл с удар от границата на наказателното поле. Халфът стреля изключително прецизно пращайки топката под напречната греда за един от най-красивите голове от кръга в Англия.

През второто полувреме обаче, тимът на Юрген Клоп значително намали темпото и логично бе наказан. Първо Симон Миньоле сгреши фатално след центриране отдясно и позволи на Папис Сисе да стреля с глава за 1:2. Първият гол за „свраките“ дойде в 49-ата минута, а в 66-ата Джак Колбак направи 2:2 след силен шут и рикошет, който залъга Миньоле на голлинията.

В оставащите минути до края гостите от Нюкасъл имаха още няколко много добри ситуации пред вратата на домакините, но така и не съумяха да стигнат до пълен обрат.

Със спечелената точка Ливърпул остана на седмата позиция във временното класиране с актив от 55 точки, една по-малко от шестия Уест Хем. Нюкасъл пък се изравни по точки със Съндърланд, но остава на предпоследното място. „Черните котки“ обаче са и с два мача по-малко.