Смяната на собствеността в отбора на Нюкасъл Юнайтед неминуемо ще доведе и до смяна на мениджъра. Както е известно, консорциумът от Саудитска Арабия закупи отбори срещу 300 милиона британски лири и така ерата на Майк Ашли на „Сейнт Джеймсис Парк” приключи. Зад инвестиционния фонд стои лично престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман.

Според „Mirror“ смяната на треньора ще бъде първата задача на новите шефове. Изданието пише, че Стив Брус ще бъде освободен още през следващата седмица като Греъм Джоунс ще поеме ролята на временен мениджър на тима до намирането на постоянен такъв. 

Самият 60-годишен Брус заяви преди няколко дни, че очаква да бъде сменен:

„Искам да продължа да работя. Бих искал да получа шанс и да покажа на новите собственици какво мога, но трябва да бъдем реалисти и е възможно те да поискат нов мениджър. Новите собственици обикновено искат нов мениджър. Достатъчно време съм във футбола, за да разбера това”.

Сред имената, които се спрягат за нов наставник на "свраките" са тези на Стивън Джерард, Греъм Потър, Пауло Фонсека и дори Зинедин Зидан, Рафаел Бенитес, Роберто Манчини и Антонио Конте.