Нюкасъл прекърши с 1:0 Уулвърхемптън и е все по-близо да си осигури оставането във Висшата лига. Скъпоценното попадение на Крис Ууд от дузпа в 72-ата минута отдалечи "свраките" на 10 точки от  зоната на изпадащите.
 
Загубата най-вероятно ще се окаже ключова за Уулвърхемптън, който до голяма степен се прости с шансовете си за класиране в евротурнирите. Отборът на Бруно Лаже заема осма позиция с 49 точки, но е с два мача повече от седмия Манчестър Юнайтед. 
"Вълците" излязоха в осакатен състав - липсваха контузеният Рубен Невеш и наказаният Раул Хименес.  Това се отрази на играта им и най-вече на офанзивната мощ на отбора.
 
Нюкасъл стартира по-активно и стигна до гол още в 24-ата минута, но то беше отменено заради засада. Гостите сбъркаха при изнасянето на топката, а техничният пас с пета на Алмирон намери Бруно Гимараеш на ръба на засадата. Топката стигна до Крис Ууд, който от паднало положение я прати във вратата, но радостта му не продължи дълго, защото намесата на ВАР потвърди засадата. Минута преди почивката  дълго прехвърлящо подаване на Шелби изведе Алмирон на отлична позиция, но той шутира в аут. 
 
Далеч по-интересна игра показаха двата отбора през  втората част. Сен-Максимен се активизира и беше в основата на най-опасните атаки на Нюкасъл. В 66-ата минута той засече центриране на Гимараеш, но прати топката в аут. 
 
Малко по-късно французинът постави началото на чудесна контра на "джордитата", при която Жоелинтон изведе Ууд зад защитата, а новозеландецът беше фаулиран в наказателното поле от вратаря Жозе Са. Потърпевшият не трепна и от бялата точка прати топката в мрежата за 1:0.
 
Гостите се активизираха, но Фабио Силва пропусна, а веднъж се намеси и вратарят на "свраките" Мартин Дубравка.