Нюкасъл стигна до преиграване в третия кръг за Купата на Англия, след като завърши 1:1 при домакинството си на Блекбърн на „Сейнт Джемсис Парк“.

Мат Ричи центрира в наказателното поле на Блекбърн в 7-ата минута, след което Хоселу стреля, но ударът му бе отразен от Рая. Веднага след това последва удар от страна на Кенеди, но Рая отново бе на мястото си и спаси.

Фабиан Шер стреля с глава в 8-ата минута, но вратарят на Блекбърн отново спаси.

Дани Греъм отправи много хубав удар в 12-ата минута, но Уудман бе на мястото си и спаси.

Рая направи ново рутинно спасяване в 28-ата минута след удара на Мат Ричи.

Блекбърн поведе в резултата в 56-ата минута, когато Елиът Бенет центрира в наказателното поле на Нюкасъл, където Брадли Дак засече топката с глава и я вкара във вратата на Уудман.

Пред Джонджо Шелви се откри много добра възможност в 60-ата минута, когато стреля с глава, но Рая спаси.

Нюкасъл бе много близо до изравняването на резултата в 63-ата минута, когато удар с глава на Шелви бе спасен от Рая, а след това последва шут на Лежеун, който бе блокира, а след удара на Фабиан Шер топката бе избита от играч на Блекбърн пред гол линията.

Нюкасъл получи правото да изпълни дузпа, след като Кори Евънс препъна Айосе Перес в наказателното поле на Блекбърн в 83-ата минута. Нюкасъл изравни резултата, след като Мат Ричи реализира наказателния удар в 84-ата минута.

Нюкасъл можеше да осъществи пълен обрат в добавеното време на мача, но Рая спаси удар на Мат Ричи.

Така двата отбора ще преиграват.