Нюкасъл победи с 1:0 Саутхемптън като гост в първия полуфинален мач между двата отбора за Карабао Къп. Единственото попадение бе дело на Жоелинтон. Реваншът е на 31-и януари.


Gulliver/GettyImages
29 снимки

"Свраките" започнаха силно и Джо Уилок пропусна ранен шанс след хубав пробив и центриране на Алмирон. Натискът на гостите утихна след кратката пауза за оказване на медицинска помощ на Фабиан Шер, но и след това в действията на Нюкасъл имаше повече прецизност.

В 19-ата минута Киърън Трипиър опита да изненада Базуну, но стражът на Саутхамптън внимаваше. В 34-ата отново Трипиър създаде напрежение в наказателното поле на домакините, но ударът на Уилок не се получи.

Малко преди почивката гол на Жоелинтон беше отменен заради игра с ръка на бразилеца. Саутхамптън рядко атакуваше, а в самия край на полувремето Нейтън Адамс трябваше да прави принудителна смяна заради контузията на Муса Дженепо. Неговото място зае бившият футболист на Нюкасъл Адам Армстронг.

В 73-ата минута все пак Жоелинтон стигна до попадение, което този път не бе отменено. Асистенцията за гола бе на Александър Исак, който отново се появи като резерва за "свраките". 

Отоговрът на "светците" обаче бе бърз и в 75-ата минута Адам Армстронг бе изведен сам срещу вратаря и хладнокръвно прати топката във мрежата на Нюкасъл. Радостта на домакините обаче продъли кратко, след като ВАР прегледа ситуацията и отмени и това попадение заради игра с ръка в атаката на "светците".

Напрежението се покачи, а в 86-ата миунта Чалета-Цар от състава на домакините си изкара и втори жълт картон, което следователно доведе и до такъв с червен цвят. Саутхемптън остана с човек по-малко, което до голяма степен ги обрече в последните миунти на срещата.