Нюкасъл официално обяви какво се случва със спортния им директор Дан Ашуърт, който е желан силно от Манчестър Юнайтед.

„Свраките“ обявиха, че вече е започнал т.нар. „период на отпуск по градинарство“ – тоест Нюкасъл ще продължи да плаща заплатата на функционера до края на договора му, но без той да изпълнява практически своите задължения, като също така няма да има право и да работи на друго място. „Нюкасъл Юнайтед съобщава, че за Дан Ашуърт започва да тече период на „gardening leave“, гласи официалното съобщение на клуба.

„Естествено сме разочаровани, че Дан реши да напусне, но нашето вълнуващо пътешествие не спира и процесът по избор на нов спортен директор ще започне незабавно. Благодарим на Дан за усилията, които положи в клуба, и пожелаваме на него и семейството му всичко най-добро занапред“, заяви по този повод изпълнителният директор на Нюкасъл Дарън Ийлс.

Ашуърт има договор с Нюкасъл до 2026-а година. Манчестър Юнайтед ще трябва да плати сериозна компенсация, ако иска да го привлече, като според информациите тя е малко над 20 милиона паунда - сума, която „червените дяволи“ едва ли ще са съгласни да платят.

Самият спортен директор има желание да започне работа на „Олд Трафорд“. Очаква се двата клуба да влязат в преговори още тази седмица, а The Telegraph дори написа преди минути, че Манчестър Юнайтед вече официално е стартирал разговори с Нюкасъл за Дан Ашуърт.