Отборът на Нюкасъл успя да изплува от серията си негативни резултати във Висшата лига по впечатляващ начин. В първия мач от 34-ия кръг „свраките” на Рафаел Бенитес спряха поредицата на Лестър Сити от 4 последователни успеха, печелейки гостуването на „Кинг Пауър Стейдиъм” с 1:0.

Айосе Перес реализира единственият гол за Нюкасъл, който заслужава сериозни похвали за представянето си в защитен план. „Свраките” тотално обезличиха силните страни в играта на „лисиците”, чийто атаки в хода на 90 минути сякаш бяха лишени от въображение и идея как да пробият солидния дефанзивен вал.

Срещата определено няма да бъде запомнена като най-изпъстрената с положения и определени ни предложи ефективната версия на гостуващия Нюкасъл. Гостите не стигнаха до чак толкова много възможности за попадение, но определено извлякоха максимума.

Първият шанс за „свраките” дойде в 15-ата минута и може да се определи като неочакван. Нападателят Саломон Рондон се зае да изпълни пряк свободен удар от сериозна дистанция – 25-26 метра – и макар стражът Каспер Шмайхел да очакваше директен обстрел щеше да бъде безпомощен, ако топката бе в очертанията на вратата. Сантиметри разделиха венецуелския нападател от попадението, тъй като срещна дясната сглобка.

Атаките на Лестър все така не поставяха под кой знае какво напрежение защитниците на гостите и в 33-ата „свраките” нанесоха своя удар. Мигел Алмирон опита с дрибъл да мине покрай Рикардо Перейра отляво по атаката и топката беше избита. Тя стигна до Мат Ричи, който напредна към аутлинията и центрира към близката греда. Там Айосе Перес изпревари пазача си и реализира виртуозно с глава, стреляйки по диагонала – 0:1.

Буквално в следващата атака Нюкасъл можеше да удвои. Алмирон получи пас в коридор и се шмугна между централните защитници, за да овладее леко по диагонал спрямо вратата. Парагваецът шутира с по-слабия си десен крак и това направи разликата, тъй като Шмайхел спаси сравнително лесно.

Набезите на Лестър бяха далеч по-опасни след почивката, но все пак трудно водеха до чисти положения. Нюкасъл можеше да реши всичко в 77-ата минута, когато Перес нанесе хубав шут по посока на долния ляв ъгъл. Шмайхел имаше отговор и боксира в корнер.

Така "свраките" взеха своята 10-а победа в шампионата и събраха 38 точки, които временно ги вдигнаха до 13-ата позиция. По-важното за Рафа Бенитес е, че неговият тим се намира на 10 точки пред Кардиф, който е първият в зоната на изпадащите. Там вече съдбата на Хъдърсфийлд и Фулъм беше решена. Лестър засега остава 7-и с 47 пункта, колкото има и 8-ият Уулвърхемптън, но "вълците" са с цели 2 мача по-малко.