Отборът на Нюкасъл записа изключително важна победа в гостуването си на Бърнли в мач от 31-ия кръг на английската Висша лига. „Свраките“ спечелиха с 2:1, с което увеличаха разликата с 18-ия Фулъм на шест точки и може да дишат малко по-спокойно, след като имат и мач по-малко.

Gulliver/GettyImages
92 снимки

Домакините откриха резултата в 18-ата минута, когато Крис Ууд получи в половината на Нюкасъл отляво, влезе в наказателното поле, стигна почти до аутлинията, след което върна топката към границата на малкото наказателно поле, където Матей Видра бе оставен сам и реализира за 1:0.

В 38-ата минута гостите имаха претенции за дузпа за нарушение на Джеймс Тарковски срещу Шон Лонгстаф, но след проверка със системата ВАР наказателен удар не бе отсъден.

През втората част обаче на терена за „джордитата“ се появиха Алан Сейнт-Максимен и Калъм Уилсън, които раздвижиха играта на тима.

Именно Сейнт-Максимен асистира за Якоб Мърфи в 59-ата минута, който отправи прецизен изстрел и попадна неспасяемо в ъгъла на Ник Поуп, за да може Нюкасъл да изравни.

Само пет минути след това самият Сейнт-Максимен донесе пълния обрат за тима на Стив Брус след подаване на Джондж Шелви. Французинът напредна отлично, след което преодоля Поуп за втори път.

В края на срещата Мигел Алмирон можеше да вкара и трети за гостите, но топката бе изчистена от голлинията от Тарковски.     

С този успех Нюкасъл вече има 32 точки на 17-ата позиция, с шест повече от 18-ия Фулъм, но и с мач повече от „котиджърс“. Бърнли е 15-и с точка повече от „свраките“. В следващия кръг Нюкасъл приема Уест Хем, докато „виненочервените“ гостуват на Манчестър Юнайтед.