И след шестия кръг във висшата лига, съставът на Нюкасъл продължава да няма успех. Отборът е със скромните 3 точки, постигнати след 3 равенства и 3 поражения.

През уикенда, „свраките“ завършиха наравно, 1:1 при гостуването си на Уотфорд, а Шон Лонгстаф напомни за най-добрите си дни, като отбеляза невероятен гол. По-големият проблем за тима от североизточна Англия  обаче е фактът, че контрактът на халфа изтича през идното лято и засега няма никакви индикации, че договорът ще бъде подновен. Това призна и мениджърът на „джордитата“ Стив Брус, като той даде ясно да се разбере, че не може да стори нищо по въпроса.

„Няма как да контролирам всичко в клуба. Договорите на играчите не влизат в моите задължения и аз трудно бих могъл да влияя на този процес. Вярно е, че Шон Лонгстаф играе добре и аз съм много доволен от   неговото представяне. Зная, че контрактът му изтича през лятото и феновете започват да се притесняват, но ситуацията е такава. Нищо повече не мога да кажа, след като аз не решавам тези неща. Надявам се, че той ще остане при нас, защото е важен футболист и имаме прекалено малко опции. За някои може да е рано да говорим по темата, но  за всеки е ясно, че ако Шон не преподпише, през лятото ще си тръгне като свободен агент“, каза Брус.